Göteborg.

I Sveriges andra största stad finns många äventyr att uppleva. Ta dig ut i Göteborgs skärgård, känn fartvinden genom håret på Liseberg eller upplev både regnskogen och rymden på en och samma dag på Universum. Göteborg är även en av Europas främsta matstäder så här duggar smakupplevelserna tätt med ett stort antal prisbelönta restauranger och krögare.

Campingplatser i Göteborg

Campingar i Göteborg

Av de 49 campingarna inom Camping Västkust ligger 4 av dem i Göteborg och dess närområde. Hit är du välkommen om du vill kombinera besök i Göteborg med skärgårdsupplevelser och bo naturnära på campingtomt, i stuga eller rum. Nedan ser du de 4 campingarna i och runt Göteborg och längre ner på sidan hittar du tips på utflyktsmål i närområdet. 

Bo på camping i Göteborg

Campingarna i Göteborg erbjuder olika typer av boendealternativ. Campingtomt för husbil, husvagn och tält är gemensamt för dem alla men du erbjuds även boende i bl.a stuga och rum. Är det stuga du önskar bo i så har vi samlat de campingar i Göteborg med stugboende som alternativ här.

Utflyktsmål runt campingarna i Göteborg

Vi har frågat de som arbetar på campingplatserna om deras bästa utflyktsmål och fick många bra tips!

Från alla campingplatser når du enkelt Göteborgs centrala delar med lokaltrafiken. Nordens största nöjesfält Liseberg, Universeum med allt från hajar och regnskog till teknik och spännande experiment. Besök nya Volvomuséet, upptäck Elfsborgs fästning, åk klassiska Paddan eller upplev allt annat som Göteborg har att erbjuda.

Ta färjan över till någon av Göteborgs fantastiska öar, som Öckerö, Hönö eller Björkö och vill du utmana dig själv kan vi rekommendera High Adventure med tre höghöjdsbanor i olika svårighetsgrader. Vid Delsjö badplats hittar du även Kaffestugan Lyckan som är kända för sina goda våfflor. I Göteborg finns södra delarna av Bohusleden och norra delarna av Hallandsleden.