Unika boenden på Västkusten

 

Att övernatta och att övernatta behöver inte innebära samma sak. I unika boenden blir själva övernattningen det centrala, en upplevelse att bära med sig under lång tid framöver.

I Camping Västkust finns campinganläggningar med flera olika boendealternativ, där campingtomter och stugor på västkusten är de gemensamma nämnarna. Alla campingar och boenden är unika men det finns några boendealternativ som sticker ut lite extra som därmed kan beskrivas som annorlunda, unika, udda och extraordinära. Här berättar vi om dessa boendealternativ och vart på västkusten du kan hitta dem.

Annorlunda boendealternativ i Bohuslän och Halland

För dig som lockas av campinglivet men som ännu inte har en egen husvagn kan du på några campingar hyra husvagnen på plats. Perfekt för dig som vill prova på att bo i husvagn men som gärna slipper hyra en husvagn själv, köra den till campingen och inte minst parkera den.

I kategorin unikt boendealternativ hittar du även en Trä-Tipi, en vildmarksupplevelse med övernattningsmöjligheter runt en eldstad. Klassiska tält att checka in i utan att behöva fippla med tältpinnar och snören. Och ett pirathotell, där du bor och lever som en äkta pirat.

På fyra campingar kan du bo lyxigt och naturnära i glampingtält där endast en tältduk finns mellan dig och natthimlen när du ligger i en bekväm säng i glampingtältet, en blandning mellan tält och stuga. Nedan ser du vilka campingar som erbjuder dig boende i glampingtält och mer om den boendeformen kan du läsa på sidan Bo i Glampingtält på Västkusten.

Campingar på Västkusten med unika boendeformer

Fjällbacka

Fjällbacka Camping

Hyr husvagn på plats. För dig som inte äger en egen husvagn men som samtidigt vill njuta av känslan som det ger så kan du hyra en större husvagn som är uppsälld och klar. Husvagnen är försedd med ett rejält förtält vilket gör att ni lättare kan hålla mygg och svala sommarvindar borta på kvällarna.

Falkenberg

Skrea Camping

Hyr husvagn på plats. På Skrea Camping kan du testa på campinglivet utan att ha en egen husvagn eller behöva hyra den på annat håll. Husvagnen står klar när du kommer och du kan direkt börja njuta av allt som hör campingupplevelsen till.

Falkenberg

Hansagård Camping & Resort

Hyr husvagn eller CaraVilla på plats. Besöker du Hansagård Camping & Resort i Falkenberg kan du prova på att bo i en av de exklusiva husvagnarna från Adria. Eller så kan du bo lyigt i en CaraVilla som är en blandning mellan husvagn och villavagn.

Strömstad

Daftö Resort

Döskallebyn. Här bor ni enkelt och avskalat ovanför marken i kojor. Toalett och dusch finner ni i servicehuset nere på marken. Frukost i restaurangen ingår när ni bor i Döskallebyn. Under sommaren ingår även flerta aktiviteter i boendepriset och på resorten finns pool, restauranger, padelbanor och mycket mer.

Strömstad

Seläter Camping

Glampingtält. I tältet som står på ett område med sol större delen av dagen finns förutom sängar, en liten byrå, ett minikylskåp, tallrikar, glas och bestick till 4 personer. En diskbalja, klädställning och mindre förvaring. Utanför tältet finns en liten altan med utemöbler. I det intilliggande servicehuset finner du dusch och toalett samt kök.

Båstad

Båstad Camping

Glampingtält. På campingens lugnaste område finns inför sommaren 2021 glampingtält som inretts med olika teman. Bali (2 pers) för den som vill bo romantiskt och asieninspirerat och Safari (4 pers) med savannkänsla. I samtliga tält finns bland annat sängar, minibar, morgonrockar och utanför finns en terrass med loungemöbler. 

Uddevalla

Hafsten Resort

Trä-Tipin. Tipin är lite av en vildmarksupplevelse med möjlighet för övernattning. Tipin är som ett stort runt ”trätält”, där man sover på golvet, på liggunderlag och sovsäck som man får ta med sig själv. I mitten finns en eldstad, där man grillar och lagar mat. Det finns el, kylskåp och rinnande vatten. 

Varberg

Läjet Camping & Resort

Hyr CaraVilla eller husvagn på plats. CaraVilla är boendeformen för dig som vill uppleva campinglivets alla fördelar.  Med hög stadard och smart design får du en semester du sent kommer glömma. Du erbjuds 3 olika boendeformer: Standard, Premium och De Luxe. Här kan du öven hyra en husvagn om du hellre önskar det.

Stenungsund

 

Surfviken

Glampingtält. Vakna upp, öppna upp tältet och kryp tillbaka ned i sängen medan du blickar ut över havet. Tälten är placerade enskilt inne bland ekarna och med en fantastik utsikt över Hakefjorden och solnedgången bakom tjörnbroarna. 

Ljungskile

Anfasteröd Gårdsvik

Glampingtält. På en klippa med fantastisk havsutsikt, eller under bokskogens lummiga bladverk blir du ett med naturen i bekväma safaritält. De har badrum med dusch/wc, kök, värme, sköna sängar och till och med ett sovloft. Härifrån hör du vinden susa i träden och fåglarna kvittra genom tältduken.

Strömstad

Lagunen Camping & Stugor

Glampingtält. En unik möjlighet att uppleva Bohuslän och den västkustens skärgård! Lagunen erbjuder glamping när den är som bäst – camping nära naturen men med extra komfort och en härlig touch av glamour. Sov skönt i en mysig stuga på Wooden Camp eller i ett lyxigt glamping-tält på Canvas Camp.