Bo i glampingtält på Västkusten

 

Att övernatta i ett glampingtält är kombination av att tälta och att bo i stuga. En tältupplevelse med extra lyx med fullt möblerade tält. I Europa är fenomenet glamping stort och fler och fler av de svenska campingplatserna utökar sina boendealternativ med lyxigare tält för dig som vill testa att glampa. Av campingarna i Camping Västkust finns fem anläggningar som erbjuder glampingtält när du besöker Västkusten.

De fem glampingplatserna i Camping Västkust

På Seläters Camping och Lagunen Camping & Stugor i Strömstad, Anfasteröd Gårdsvik i Ljungskile och på Båstad Camping har du möjlighet glampa i tält. De gemensamma med dessa boendealternativ är att du kommer naturen riktigt nära. Nedan kan du läsa mer om glamping hos de fyra anläggningarna.

Andra typer av lyxigt och bekvämt boende i Bohuslän, Göteborg
och Halland

Är det just ett bekvämare och lyxigare boende du söker, utan att det nödvändigtvis behöver vara ett glampingtält så finns flera alternativ. På de allra flesta campingarna i Camping Västkust kan man hyra stugor och några av dem har även hotell, vandrarhem, lägenheter och rum.

Campingar med glampingtält på Västkusten

Uddevalla

Hafsten Resort

På Hafsten Resort finns två naturnära och lyxiga Glampingtält vid havet.  Tälten är anpassade för en hel familj och två sovrum samt en mysig loftvåning. Hela tältet är ca 30 kvm. För dig som älskar närheten till naturen med i en bekväm och komfortabel form, är detta något för dig.

Strömstad

Seläter Camping

I tältet som står på ett område med sol större delen av dagen finns förutom sängar, en liten byrå, ett minikylskåp, tallrikar, glas och bestick till 4 personer. En diskbalja, klädställning och mindre förvaring. Utanför tältet finns en liten altan med utemöbler. I det intilliggande servicehuset finner du dusch och toalett samt kök.

Båstad

Båstad Camping

På campingens lugnaste område finns inför sommaren 2021 glampingtält som inretts med olika teman. Bali (2 pers) för den som vill bo romantiskt och asieninspirerat och Safari (4 pers) med savannkänsla. I samtliga tält finns bland annat sängar, minibar, morgonrockar och utanför finns en terrass med loungemöbler. 

Ljungskile

Anfasteröd Gårdsvik

På en klippa med fantastisk havsutsikt, eller under bokskogens lummiga bladverk blir du ett med naturen i bekväma safaritält. De har badrum med dusch/wc, kök, värme, sköna sängar och till och med ett sovloft. Härifrån hör du vinden susa i träden och fåglarna kvittra genom tältduken.

Strömstad

Lagunen Camping & Stugor

En unik möjlighet att uppleva Bohuslän och den västkustens skärgård! Lagunen erbjuder glamping när den är som bäst – camping nära naturen men med extra komfort och en härlig touch av glamour. Sov skönt i en mysig stuga på Wooden Camp eller i ett lyxigt glamping-tält på Canvas Camp.

Stenungsund

Surfviken Camping

Vakna, öppna upp tältet, ta en kopp kaffe och kryp tillbaka ner i sängen medan du blickar ut över havet. Fortsätt njuta av dagen med att slappna av i hängmattan eller i en av fåtöljerna på trädäcket.