Ställplats med utsikt i Bohuslän
Husbil med vännerna i Halland
Ställplatser längst vattnet i Wiggersvik Bohuslän

Resa med husbil på Västkusten

 

För dig som reser med husbil kan behoven skilja sig jämfört med de som bor i andra boendeformer. Alltifrån underlaget på campingtomten du hyr till begränsat behov av servicehus och andra faciliteter. Flera av campingarna i Camping Västkust har gjort anpassningar och för dig med husbil som på olika sätt kan ge dig ökad bekvämlighet när du reser i Västsverige och besöker Halland, Göteborg eller Bohuslän nästa gång.

Upplev Västkusten med husbil

Västkusten med Halland, Göteborg och Bohuslän har mycket att uppleva. Oavsett om du planerar att ha en camping som utgångspunkt under flera dagar eller om du bara stannar till under en natt för att sedan resa vidare. Här bor du bekvämt och tryggt på campingar som har speciella anpassningar för dig med husbil. Några av campingarna är även öppna året runt.

Förutom faciliteterna och det som finns i närområdet, som vandringsleder, cykelleder, klippor och sandstränder finns även aktiviteter, restauranger, poolområden och kajak- kanot- och båtuthyrning. Cykeluthyrning och flertalet tips på utflyktsmål att uppleva i närheten under ditt besök.

Husbilstomter och ställplatser för ett bekvämt stopp på vägen

Fördelar med att stanna till på en camping under husbilssemestern i Sverige är att du kan tömma gråvatten, latrin, fylla på vatten, nyttja servicehusens toaletter, duschar och tvättmöjligheter. De flesta anläggningar har även restaurang och butik ifall ni önskar fylla på magarna och husbilen med mat och andra förnödenheter innan det är dags att åka vidare.

Husbilsplatser: Många av anläggningarna har under de senaste åren gjort i ordning speciellt utformade husbilsplatser med elanslutning, förstärkt mark samt även vatten och avlopp.

Quickstop: Erbjuds på ett flertal ställen och det innebär att du bor till ett reducerat pris om du checkar in på kvällen och resa iväg igen på morgonen. Ett perfekt val för dig som är på resa och vill göra ett snabbt och säkert stopp över natten.

Ställplatser: Några av anläggningarna erbjuder ställplatser, vilket är ett avsatt område för uppställning/övernattning med husbil under kortare tid. På ställplatsen finns tillgång till tömning och påfyllning av vatten. Tillgänglighet dygnet runt. Du har därmed inte alltid fri tillgång till campingplatsens servicehus, diskplatser och aktiviteter m.m.

Tömningsstation: I stort sett samtliga anläggninar erbjuder tömningsstation för dig som husbilsgäst, här kan du på ett enkelt sätt tömma din fasta tank samt fylla på vatten.

Campingar med specifika tomter och anpassningar för husbilar

Halmstad

Gullbrannagården

Ställplatserna ligger intill skogsbrynet, centralt men på ett lugnt område. Platserna är utrustade med el, vatten och avlopp och är enkla att köra in och ut från.

Ellös

Stocken Camping

Här erbjuds 134 campingplatser i varierande storlekar, med tillgång till el och det finns campingplatser både med och utan havsutsikt. På hemsidan hittar du Stockens områdeskarta med färgkodade platsmarkeringar, för att enkelt avgöra om en campingplats är lagom stor för din husbil.

Partille

Partille Vandrarhem & Ställplats

Här bor ni i lugna, gröna omgivningar 13 km från centrala Göteborg. Partille Ställplats är dygnet runt-öppen med självbetjäning via en automat vid infarten om du förbokat din plats. Bokning görs via telefon eller mail som finns på hemsidan. 

Strömstad

Daftö Resort

Här kan du bo på husbilstomter i olika storlekar nära servicehus och vackra vyer. På området finns även en CamperClean för smidig latrintömning. Daftö Resort är öppet året runt!

Göteborg

Lisebergsbyn

I Lisebergsbyn finns husbilsplatser på asfalt. De flesta platserna har tillgång till både el och TV-uttag. Här finns det plats för husbilen men inte för utemöbler eller förtält.  Vill du ha mer plats bokar du en husvagnstomt.

Ugglarp

Ugglarp Camping

På Ugglarp Camping hittar du husbilstomterna närmast havet med den fina sandstranden och intill äventyrsgolfen, servicehuset och aktivitetsytan. 

Falkenberg

Olofsbro Camping

Hit kan du komma med din husbil på drop-in från valfri ankomsttid, valfri vistelselängd och utcheckning 11:00 vid avresedag. Alla tomter har el. I priset ingår tömning gråvatten, påfyllning vatten, latrintömning samt tillgång till servicehus.

Uddevalla

Unda Camping

På Unda Camping i Uddevalla finns grusade husbilsplatser. För dig som bara vil stanna till över natten erbjuds Quickstop utan el på parkering.

Kungshamn

Örnefjordens Camping

På Örnefjordens Camping finns specifika husbilsplatser utan el. Vill du ha el bokar du istället en campingtomt som förutom el har vatten och avlopp. 

Uddevalla

Hafsten Resort

På Hafsten Resort finns olika tomter för dig med husbil beroende på vilken comfort du söker och hur stor husbil du har. Platserna har gräsunderlag eller grusunderlag med tillhörande gräs. Gemensamt för alla är att du bor nära service och faciliteter.

Falkenberg

Hansagård Camping & Resort

På Hansagård Camping & Resort finns specifika husbilstomter med vatten och avlopp och närhet till reception, servicehus och lekplats.

Halmstad

Haverdals Camping

Här finns både husbilstomter med el inne på området och ställplatser för husbilar utanför bommen. Ställplatserna har elanslutning och är asfalterade. Dessa platser är lättåtkomliga även vid sen ankomst.

Grebbestad

GrebbestadFjorden

På GrebbestadFjorden i Grebbestad finns två alternativ på områden med ställplatser att parkera husbilen på.  Precis jämte Nordens största sportbutik och ett par stenkast närmare centrum av Grebbestad.

Halmstad

Vilshärads Camping

Vilshärads Camping ligger ca 10 km nord väst om Halmstad utmed kusten, cirka 6 km norr om Tylösand. Inför sommaren 2021 står nya husbilstomter redo för dig att bo på. 

Skärhamn

Hav & Logi

Här finns sex stycken ställplaster för husbilar, precis utanför receptionen vid entrén. Alla platser har eluttag och tillgång till servicehus med dusch/WC, tvättmaskiner, kök, diskmaskin och en uteplats. Gemensam grillplats finns bredvid servicehuset.

Grebbestad

First Camp Edsvik

Husbilstomterna på First Camp Edsvik finns nära receptionen och samtliga platser har el. 

Ljungskile

Anfasteröd Gårdsvik

Husbilsplatserna med grus som underlag ligger på en höjd med havet mitt framför och på bekvämt avstånd till nybyggda WC och duschar samt vattenpost och latrintömning.

Varberg

Getteröns Camping

Husbilsplatserna är uppdelade på två områden, inne på campingen och i anslutning till receptionen. Platserna har en stenbelagd yta för husbilen samt en gräsyta.

Varberg

Destination Apelviken

Här finns det tre varianter av husbilstomter att välja mellan beroende på hur stor husbil du har och om du förutom el önskar vatten och avlopp. Gemensamt är det att tomterna har hårdgjord yta.

Kungshamn / Smögen

Sotenäs Camping

Anpassade husbilstomter med konstgräs och el på varje plats och med utsikt över horisonten. Servicehus intill husbilsplatserna med kök, toalett och dusch.

Båstad

Båstad camping

På området finns 56 ställplatser med el. Samtliga platser är gräsbeklädda och cirka 70 kvadratmeter. På baksidan av receptionen finns en servicestation där du kostnadsfritt kan fylla på dricksvatten, tömma gråvatten och latrin.

Kungshamn

Johannesvik Camping & Stugby

Här finns ställplatser inne på området och vid båthamnen mittemot Hovenäset. Platserna har el. WC och dusch finns tillgängligt i ett servicehus i anslutning till platserna. Påfyllning/tömning av vattentank etc. görs på campingområdet vid receptionen.

 

Åsa

Åsa Camping & Havsbad

Några ställplatser finns intill havet och kan inte förbokas. Använd campingens quickstop-platser när du enbart behöver en övernattning från kväll till morgon, till ett lågt pris. Vill du komma tidigare eller åka senare betalar extra per timme, dock aldrig mer än ordinariepriser.

Strömstad

Lagunen Camping & Stugor

I husbilsparken bor du på egen tomt med privat uteplats, vatten, avlopp, el, internet och TV. Några platser har även privat eldstad med grillfunktion. Bo på platser intill stranden, högre upp på höjden med utsikt eller på Solsidan med områdets bästa läge för sol och vackra kvällar med fantastisk vy över viken. 

Kungshamn

Wiggersviks Camping

Här finns husbilstomter på campingens bästa läge, precis intill havet. Tomterna finns samlade på båda sidor viken och även utspridda runt om på området.  Alla husbilstomter på området har el.

Stenungsund

Surfviken

På Surfvikens camping bor du vid havet. Campingen har 43 platser för husvagn/husbil, vatten och el finns i anslutning till campingtomterna.

Varberg

First Camp Björkäng

På campingen i Björkäng bor ni i husvagn, husbil, tält eller stuga på stora härliga tomter och öppna ytor, bara ett stenkast från den barnvänliga och långgrunda sandstranden.

Lysekil

Siviks Camping

På Siviks Camping hittar du fina campingtomter med havet som granne. Barnvänlig camping med sandstrand och klippor alldeles via havet, 4 km från härliga Lysekils centrum.

Falkenberg

Skrea Camping

Här hittar du ställplatserna inne på campingen mitt bland mysiga campingplatser. Checka in och boka fram till 23.00, året om. Bo med närhet till Skrea strand och Falkenbergs restaurangutbud – bara en härlig cykeltur eller promenad bort. 
——–

Stråvalla

Stråvalla Camping

Här finns både ställplatser och husbilsplatser. Husbilsplatserna har egen toalett och dusch vid varje plats. Hyr du ställplats används husbilens egen toalett och dusch. Både ställplats och husbilsplats har tillgång till el. 

——–