Vindöns Camping & Marina

Henån, Orust

Mitt i Bohuslän på norra Orust ligger Vindöns Camping & Marina, en liten och vackert belägen, miljömedveten familjecamping. Här känner du lugnet och kan koppla bort vardagens stress. Boka en campingplats nära havet eller sätt dig på altanen till någon av de mysiga stugorna och se båtarna fridfullt glida in i i gästhamnen. Stugorna är hundtillåtna.

Bad, hav och Bohuslänska upplevelser

På campingen finns en barnvänlig, långgrund strand och även bad från klippor eller badbrygga vid hamnen. Det finns en större badplats bara några minuters promenad bort från campingen.

Vill du ta dig ut på havet kan du hyra kanot, trampbåt eller båt. Ta en fisketur eller stig iland för bad och fika på en av de närliggande öarna. Var noga med att ta med skräpet tillbaka.

Barnen kan leka på lekplatsen eller spela på bollplanen. Familjen kan spela boule eller ta en runda på minigolfen. För den mer atletiska finns en grustennisplan att boka. En favoritsysselsättning för barn brukar vara att fiska krabbor vid vattenbrynet.

Önskar du en stärkande promenad längst havskusten eller hitta lugnet i en stilla skog finns flera olika promenadsträckor utmärkta och lättillgängliga, bland annat etapper av Bohusleden. Från campingen kan du ta en promenad  i skog och på grusvägar till den närliggande fårgården med sommarcafé.

För fyrbenta vänner finns en hundrastgård och flera utmärkta platser för hundbad.

Smultronställen på och runt Orust

Det finns många smultronställen att upptäcka i vår närhet. Orust består av flera öar som går att åka till med färja, flera av öarna är bilfria ofta med mysa restauranger och caféer på sommaren.

Lämpliga dagsturer härifrån är till exempel en rundtur via Majs Malö och Taubes Flatö eller Nordens Ark och Havets Hus. Eller varför inte Göteborg, med sitt stora utbud. Dit tar det bara en dryg timme.

Till Strömstad tar det 1,5 tim. På vägen dit kan man besöka några av Bohusläns vackra kustsamhällen.

Vindöns Camping & Marina

Vindön 271, 473 91 Henån

Telefon: +46 304 391 48

E-post: info@vindonscamping.se

Område: Bohuslän

Foto: Vindöns Camping & Marina