Ramsvik Stugby & Camping

Hunnebostrand

Längst ute i havsbandet, en mil norr om Smögen ligger Ramsvik Stugby & Camping – ett smultronställe på Västkusten vackert omgivet av hav, sandstrand och klippor. Här bor du i stugor eller på campingtomter med det saltstänkta havet som granne, så långt västerut du kan komma.

Ramsviks omväxlande natur med sandstrand, klippor och bryggor

På Ramsvik finns sandstrand med långgrunt bad för härliga sommardagar. Från bryggan kan du både hoppa i havet efter en skön bastu eller prova fiskelyckan. Den som vill sola och bada för sig själv hittar lätt sin egen skyddade plats bland alla de vikar och badklippor som kantar hela Ramsvikslandet.

På Ramsvik finns aktiviteter och äventyr för hela familjen. Krabbfiske, krabbrace, Ramsvik Challenge, tipspromenad, familjefisketur och mycket mer.

Den omväxlande naturen bjuder in till flera outdoorupplevelser. Som vandring på delar av Kuststigen över klipporna intill havet. Fågelskådning, trailrunning, mountainbike, kajakpaddling och havsfiske.

Sevärdheter och utflyktsmål i och nära Hunnebostrand och Smögen

Hunnebostrand ligger på andra sidan vattnet från Ramsvik och är ett av Bohusläns allra äldsta kustsamhällen med anor ända från 1200-talet. En omtyckt semesterort med stor gästhamn, fina badstränder och ett rikt folkliv sommartid. I hamnen ligger Hummerakademien där du kan få hälsa på extremt sällsynta blå eller rosa humrar. Flera trevliga restauranger finns i hamnkvarteren. 

Smögenbryggan är ett av Sveriges största turistmål och ligger i Smögens gamla fiskehamn. Bryggan börjar vid fiskhallarna och är ungefär en kilometer lång. Utbudet av butiker, caféer, restauranger och nattklubbar är stort och här finns något för alla smaker.

Besök Nordens Ark, en anläggning för utrotningshotade djur, byggd på djurens villkor. Under en ca 3 km lång promenad genom en underbar natur kan du se allt från röd panda, pilgiftsgroda, snöleopard och världen största tiger – Amurtigern. De minsta barnen brukar dock tycka bäst om att klappa lammen och kalvarna på Lantgården. Där kan barnen också hoppa i hö, prova att bära vatten med ok och mycket mer.

Ramsvik Stugby & Camping

456 92 Hunnebostrand

Telefon: +46 523 503 03

E-Post: info@ramsvik.nu

Område: Bohuslän

Foto: Ramsvik Stugby & Camping