Örnefjordens Camping

Kungshamn

Här kan du uppleva härliga dagar fyllda med avkoppling, sol, bad och friluftsliv ca 2 km från vackra Bohus-Malmön. Örenfjordens Camping har omedelbar närhet till både skog och salta bad och du kan bo på både campingtomt, i stuga eller i vandrarhem. 

Bad och aktiviteter på Örnefjordens Camping

Upplev de härliga havsstränderna där du kan välja att vara lite avskild på gräsytor och klippor eller vår mindre sandstrand med badbrygga och flotte. Har du tur kommer sälarna och tittar lite nyfiket. Vill du bada ännu mer skyddat kan du hyra en kajak eller båt och ta hitta dig en egen ö eller skyddad vik där du kan sola och bada. Andra badställen vi kan tipsa om är till närbelägna Bua med otroligt vackra stränder eller till Bohus-Malmön med flera kända badplatser. 

På Örnefjordens Camping finns det möjlighet för stora och små att få en härlig och minnesrik semester. Har kan man t.ex. spela fotboll, minigolf, fiska krabbor och gå på tipspromenader i den sköna omgivningen. För de yngre som vill prova på ridning finns den möjligheten och känner man för att hålla sig kvar på marken finns får att klappa.

Vid några tillfällen under sommaren en hoppborg uppsatt och under andra tillfällen har du möjlighet att åka med på en helikoptertur. Och vill du ulöeva mer av naturen till fots kan vi rekommendera etapper av Kuststigen ligger i närheten av campingen. 

I ett pärlband av sommarstäder

När du bor på Örnefjordens Camping bor du i Kungshamn men har även närhet till de andra turistmagneterna Sotenäs, Smögen och Hunnebostrand. 2 km bort ligger även Bohus-Malmön som hör till Smögenkustens mest variationsrika ö när det gäller badmöjligheter och natur mes både klippbad och sandstränder. Bland annat badstranden ”Pärlane” som är en av Sveriges tio bästa och vackraste bad.

Ön var en av de historiskt viktigaste platserna avseende bohusgraniten. Skeppslaster med bearbetad sten har skeppats över stora delar av världen. Idag finns dock ingen stenbrytning kvar men stenbrotten och flera stenförmål finns över hela ön som vittnar om perioden.

Örnefjordens Camping

Örnefjordens camping 1, 456 91 Kungshamn

Telefon: +46(0)523-34335

E-Post: info@ornefjorden.se

Område: Bohuslän

Foto: Örnefjordens Camping