MTB-cykling på Västkusten

Oavsett om det är över stenar och rötter, uppför backar eller susandes nerför kan mountainbike vara en fantastisk aktivitet och upplevelse. För dig som älskar en aktiv semester där du kan vara ute i naturen passar det kanske toppen med ett boende där du kan hyra mountainbike eller där du har nära till leder att cykla med din egen cykel.

Är du ute efter en härlig cykelsemester på västkusten? Här hittar du de campingar i Bohuslän, Göteborg och Halland som har egna cykelleder eller ligger nära cykelleder. Välkommen att uppleva dessa i kombination med västkustens härliga vyer och landskap. Längre ner på sidan hittar du även de campingar som har uthyrning av stadscyklar för att t.ex ta sig mellan utflyktsmålen i närheten av campingarna.

Flera av campingarna erbjuder även möjlighet att hyra MTB-cykel på plats.

En aktivitet för hela familjen oavsett årstid

Vare sig du föredrar att cyklar banor, över klippor eller i skogen kan du cykla MTB året om. Läs mer om vilka campingar som har öppet året om.

Kattegattleden – en cykelled för dig som föredrar väg framför stig

Kattegattleden är en av Sveriges första nationella cykelleder med utflyktsmål längs vägen. Leden är 390 kilometer lång och sträcker sig längs med kusten från Helsingborg i Skåne, genom Halland och till Göteborg. Läs mer om Kattegattleden här.

Campingar på Västkusten med närhet till leder
och mountainbikebanor

Varberg

Destination Apelviken

En kort bit från Destination  Apelviken hittar du Brearedskogen med riktigt bra mtb-spår. Skogen bjuder på allt från enklare utmaningar till rejält svåra. Dessutom går Kattegattleden genom Apelviken!

Strömstad

Daftö Resort

Omkring Strömstad finns fantastiska möjligheter för MTB-cykling. På resorten finns även flowbanor och cykelleder i röd och blå nivå. En kort bit från Daftö Resort finns även Lagunen Bikepark. MTB-cyklar finns att hyra på på resorten.

Mellbystrands Camping

Mellbystrands Camping

På Mellbystrand camping kan du välja mellan slingor i skogen eller den mer utmanande Buktenbanan. Här ansluter även Kattegattleden. Ta med egen cykel.

Strömstad

Lagunen Camping & Stugor

Lagunen erbjuder både bike-park och cykelturer över klippor på fyra olika öar där blandningen mellan skog, hav och klippor är optimal. Förbindelserna mellan öarna är via höga broar eller viadukter.

Hunnebostrand

Ramsvik stugby & camping

Naturreservatet är en fantastisk mijlö för MTB. Terrängen erbjuder variation av teknisk utmanande klippcykling, fartfyllda singletracks och smala, krokiga grus- och asfaltspartier. 

Stenungsund

Surfviken

Ta med dig egen cykel eller hyr MTB på Surfviken. Upptäck Stenungsund och fortsätt ut på Tjörn för att testa olika terränger i en vacker miljö.

 

Campingar på Västkusten med cykeluthyrning

Båstad

Båstad Camping

Här finns cykeluthyrning för både större och mindre utflykter. Ta en tur längs med Kattegattleden som ansluter här eller upplev Bjärehalvöns spännande utflyktsmål.

Tjärnö

Bofors Camping

Ta dig på upptäcksfärd runt öarna, receptionen hjälper gärna till med tips på fina cykelrundor och utflykter. Cyklar kan bokas och hämtas i receptionen.

Varberg

First Camp Björkäng-Varberg

Runt om campingen finns flera fina utflyktsmål och smultronställen som du hittar allra bäst med cykel. Möjlighet att hyra cykel finns på campingen.

Grebbestad

First Camp Edsvik-Grebbestad

Upptäck Grebbestad och campingens fina omgivningar på cykel. Hyr cyklar och passa på att hitta era favoriter i närområdet.

Grebbestad

GrebbestadFjorden

Upptäck GrebbstadFjordens fantastiska omgivningar på cykel. Damcyklar utan växlar finns att hyra på campingen.

Haverdal

Haverdals Camping

Precis på gränsen till Haverdals camping passerar Kattegattleden vilket gör campingen perfekt som startpunkt eller som en hållplats längs med cykelsemestern. Det finns även fina smultronställen att upptäcka i och runtomkring Halmstad. Cykel finns att hyra och hämta i receptionen.

 

Orust

Stocken Camping

Låna en cykelkarta i receptionen och ta familjen på äventyr runt omkring Orust vackra vyer. Vid golfkiosken kan ni hyra cyklar med korgar och hjälmar. Det finns dessutom barnsitsar för de allra minsta.

Varberg

Läjet Camping & Resort

Upptäck området kring Läjet Camping & Resort samt Varbergs fina miljöer. Ta med en cykelkorg och besöka de många gårdsbutikerna runt omkring som erbjuder närodlade och trevliga produkter att köpa med sig hem.

Strömstad

Seläter

Upptäck Strömstads fina omgivningar på cykel eller varför inte ta cykeln in till centrum och slippa leta efter ledig parkering? Cyklar kan du hyra i receptionen.

Åsa

Åsa Camping & Havsbad

Åsa bjuder på fina cykelturer runt omkring området med vacker natur, längs med kusten och ett fantastiskt inre landskap.

Falkenberg

Skrea camping

Njut av natursköna Falkenberg med omnejd. Cykla till ett smultronställe eller ta en efterlängtad dryckespaus, slå dig ner vid en härlig plats och njut av den fina utsikten

 

Stenungsund

Surfviken

På Surfvikens camping kan du inte bara hyra MTB, här finns även citycyklar att hyra. Upptäck närområdet och Stenungsunds vackra miljöer i egen takt.