Lagunen Camping & Stugor

Strömstad

I den lugna och vackra havsviken är det ”lätt att vara”. Strax söder om Strömstad, ett par mil från norska gränsen, vilar Lagunen i det Bohuslänska landskapet. Det spännande havet på ena sidan och storskogen på den andra. Med två inbjudande sandstränder, saltstänkta klippor och genuina sjöbodar, kan du bo i toppmoderna stugor med egenproducerad elektricitet. Eller så bor du i Husbilsparken där graniten från Krokstrand firar stora triumfer. Kanske vill du testa glamping, med eget utekök och eldstad. Här kan du lära dig att laga mat över öppen eld! Eller så njuter du en god räkmacka på restaurangen som ligger direkt på sandstranden.

Frisk luft finns vid havet

Under den ljusa årstiden är dagarna långa och härliga. Den färgsprakande solnedgången över Skagerack är alltid lika förförande vacker. Från tidig morgon till sen kväll erbjuder Strömstad och Lagunen många härliga äventyr, både på havet och i skogen. En av favoriterna är att hoppa på en av båtarna som går ut till Kosteröarna. Efter en hel dag där ute i väster, är du fylld av energi och glada minnen.

Under sommarveckorna finns det många ledarledda aktiviteter, en av de mest uppskattade är när en av Lagunens guider tar med dig på en introduktion i Lagunen Bikepark. Många gillar också att med karta i hand utforska stigarna och upptäcka någon av grillplatserna runt Lagunen.

Under den mörka årstiden är nog marelden och vinterbadet, med bastu och badtunna det mest minnesvärda.

Utflykter med cykeln

Cykelbanan från Lagunen är en behaglig cykeltur längs vattnet, och leder rätt in till hjärtat av Strömstad. Med cykeln kan du upptäcka alla guldkorn runt om i staden. Det finns gott om restauranger längs strandpromenaden, men många uppskattar att köpa en påse dagsfärska räkor i fiskehamnen och sedan sätta sig på en brygga, dingla med benen och njuta av en lokalproducerad råvara direkt från havet. Räkskalet slänger du till krabborna och kretsloppet är slutet.

Om du inte spenderar dagen i Strömstad, är det perfekt att ta med sig cykeln ombord på en av Kosterbåtarna. Hoppa av på Sydkoster och upptäck ön. Denna fantastiska och mytomspunna ö är perfekt att utforska på två hjul. Utbudet av mat, kultur och konsthantverk får du på köpet. Naturligtvis ska du inte missa att besöka Naturum – Nationalparken Kosterhavet, och lära dig allt om golfströmmen, korallreven och artrikedomen, som djuphavsströmmarna fyller Kosterfjorden med. 

Lagunen Camping & Stugor

Skärbygdsvägen 40, 45297 Strömstad

Telefon: +46 526 75 50 00

E-post: info@lagunen.se

Område: Norra Bohuslän

Foto: Lagunen Camping & Stugby