Johannesvik Camping & Stugby

Kungshamn

Vid Kungshamn och Smögen i mellersta Bohuslän ligger Johannesvik, alldeles vid havet och omgiven av en fantastisk natur. Anläggningen är en av Västkustens helårsöppna campingar och erbjuder campingtomter, stugor och rum som boendealternativ. Här finns det många tillfällen till aktiviteter och rekreation.

Hela familjens semesterparadis

På badplatsen finns både sandstrand och klippor. Hopptorn, bryggor och rutschbana uppskattas av alla åldrar. Vill du använda motionsspår och vandringsleder startar dessa från Johannesvik. Härifrån kan du även gå på delar av Kuststigen. På området finns en äventyrsgolfbana, en bastuflotte under vår och sommar samt tre grillplatser och en grillstuga som du kan hyra året runt.

Sommartid anordnas tipspromenader och olika ledarledda barnaktiviteter, så som pysselskogen och krabbfiske. I restaurangen anordnas trubaduraftnar, quiz och andra temakvällar.

Utflyktsmål i och runt Kungshamn och Smögen

Smögenbryggan med shopping, restauranger och uteliv är ett av landets största turistmål under sommaren. Smögen ligger bortanför Kungshamn och för dom som inte föredrar en längre promenad (från Johannesvik) går båtar över till ön från Kungshamns hamn.

På Hovenäset kan du hyra kajak och det finns många små fina stränder att gå i land på. Blåser det mycket kan man smyga inomskärs annars kanske en kvällspaddling i stilla vatten kan locka ända ut till Hållö. På Hållö byggdes Hållö fyr år 1842 och den var bemannad ända fram tills den automatiserades 1969. Dit kan du även ta dig ut med Hållöfärjan på 10 minuter och bland annat besöka det välkända badparadiset.

Andra utflyktsmål vi rekommenderar är Nordens Ark som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Här bedrivs avel och uppfödning där en del av djuren sätts tillbaka ut i sin naturliga miljö. På det stora säteriet där Nordens Ark ligger finns en fantastisk natur med vandringsleder och en av Bohusläns största hällristningar.

Vill du upptäckta västerhavets djur och växter på nära håll? Då ska du besöka Havets Hus i Lysekil med närmare 40 akvarier, från riktigt stora till lite mindre. Alla är fyllda med spännande varelser.

Johannesvik Camping & Stugby

Vägga Nordgård 1, 456 34 Kungshamn

Telefon: +46 523 323 87

E-Post: info@johannesvik.se

Område: Bohuslän

Foto: Johannesvik Camping & Stugby