Hav & Logi Skärhamn

Skärhamn

I hjärtat av Bohuslän bland klippor och de salta havet, hittar du en bohuslänsk idyll på västsidan av Tjörn, tryggt vilande omgiven av den bohuslänska graniten. Välj boende på campingtomt, ett rum i vandrahemmet eller bo i ett av de arkitektritade husen med altan och havsutsikt. Hav & Logi i Skärhamn har öppet året om.

Salta bad och aktivteter på Tjörn

Med fem minuters cykeltur från Hav & Logi och du är på en av Tjörns vackraste badplats. Även närliggande holmar och omgivningarna runt Skärhamns välbesökta hamn bjuder på fina badmöjligheter. Här kan du fiska krabbor eller upptäcka skärgården från vattenlinjen i en kajak.

Bara några minuters promenad från campingen ligger prisbelönta Nordiska Akvarellmuseet. Det här är platsen där konst från världens alla hörn och Tjörns vackra natur möts.

 

Sevärdheter och utflyktsmål i och runt Skärhamn

Från toppen av Tjörns högsta berg, Vetteberget, ser man milsvida omkring. På Solklinten, utefter Sundsbys vandringsled, kan man njuta av Stigfjordens skönhet med alla kobbar och skär. För att bara nämna två exempel ur det fantastiska utbudet av naturupplevelser Tjörn har att erbjuda. Här finner du vandringsleder med såväl lite enklare promenadmöjligheter som mer krävande. Vandringslederna är utmärkta med skyltar eller andra markeringar.

Parkera vid Kyrkesund och ta färjan till Häröns vackra omgivningar. Från Rönnäng i söder går färjan till Åstol och Dyrön. Åstol är ön där husen ligger tätt och stämningen alltid är på topp. Den gemytliga hamnen har en restaurang med ett eget rökeri och är fylld med semestrande båtar under sommarsäsongen. Dyrön är den lugnare av de två, en riktig idyll av lummig grönska. 

Charmiga Klädesholmen är mest känt för sin sill men här finns även restauranger och bastubad. Längre ut i skärgården ligger dessutom Marstrand och fyrplatsen Pater Noster.

Hav & Logi Skärhamn

Röavallen 1, 471 95 SKÄRHAMN

Telefon: +46 304 67 17 40

E-post: info@havologi.se

Område: Bohuslän

Foto: Hav & Logi Skärhamn