glamping på Västkusten

 

Glamping är en lyxigare version av camping, bo i ett pampigt tält eller en enklare stuga. Bo enkelt men samtigt glamoröst. I Europa är fenomenet glamping stort och fler och fler av de svenska campingplatserna utökar sina boendealternativ med glampingupplevelser. Nedan ser du de campingarna i Camping Västkust som erbjuder olika typer av glamping.

Andra typer av lyxigt och bekvämt boende i Bohuslän, Göteborg
och Halland

Är det just ett bekvämare och lyxigare boende du söker, utan att det nödvändigtvis behöver vara ett glampingtält så finns flera alternativ. På de allra flesta campingarna i Camping Västkust kan man hyra stugor och några av dem har även hotell, vandrarhem, lägenheter och rum.

Campingar med glamping på Västkusten
– Bohuslän, Göteborg och Halland

Uddevalla

Hafsten Resort

På Hafsten Resort finns två naturnära och lyxiga Glampingtält vid havet. Tälten är anpassade för en hel familj och två sovrum samt en mysig loftvåning. Hela tältet är ca 30 kvm. För dig som älskar närheten till naturen med i en bekväm och komfortabel form, är detta något för dig.

Strömstad

Seläter Camping

I tältet som står på ett område med sol större delen av dagen finns förutom sängar, en liten byrå, ett minikylskåp, tallrikar, glas och bestick till 4 personer. En diskbalja, klädställning och mindre förvaring. Utanför tältet finns en liten altan med utemöbler. I det intilliggande servicehuset finner du dusch och toalett samt kök.

Båstad

Båstad Camping

På campingens lugnaste område finns glampingtält som inretts med olika teman. Bali (2 pers) för den som vill bo romantiskt och asieninspirerat och Safari (4 pers) med savannkänsla. I samtliga tält finns bland annat sängar, minibar, morgonrockar och utanför finns en terrass med loungemöbler. 

Ljungskile

Anfasteröd Gårdsvik

På en klippa med fantastisk havsutsikt, eller under bokskogens lummiga bladverk blir du ett med naturen i bekväma safaritält. De har badrum med dusch/wc, kök, värme, sköna sängar och till och med ett sovloft. Härifrån hör du vinden susa i träden och fåglarna kvittra genom tältduken.

Strömstad

Lagunen Camping & Stugor

En unik möjlighet att uppleva Bohuslän och den västkustens skärgård! Lagunen erbjuder glamping när den är som bäst – camping nära naturen men med extra komfort och en härlig touch av glamour. Sov skönt i en mysig stuga på Wooden Camp eller i ett lyxigt glamping-tält på Canvas Camp.

Stenungsund

Surfviken Camping

Vakna, öppna upp tältet, ta en kopp kaffe och kryp tillbaka ner i sängen medan du blickar ut över havet. Fortsätt njuta av dagen med att slappna av i hängmattan eller i en av fåtöljerna på trädäcket. 

 

Strömstad

Daftö Resort

Glamping på piraternas vis, det kan upplevas i Döskallebyn och Vrakbyn på Daftö Resort. I Döskallebyn kan du bo i träkojor ovanför marken och speja ut över nöjesparken Daftöland. Lyxigt nog ingår frukost i priset och servicehus med toaletter finns ett stenkast bort. 2 eller 4 bäddsstugor.

Grebbestad

GrebbestadFjorden

Alla tält har en terrass med utekök och eldstad som vetter mot havet. Här kan du koka dagens första kopp kaffe över öppen eld och sedan slå dig ner för att dricka den medan du ser fiskebåtarna puttra in mot hamn.

Kungshamn

Johannesvik Camping & Stugby

Här bor ni bekvämt i de 24kvm stora tälten med goa sängar och naturen som granne. På utsidan finns en härlig uteplats med kvällssol, utekök och mysig belysning. Parkering och servicehus med dusch och toalett finns i nära anslutning.

Uddevalla

Unda Camping & Resort

Våra glampingtält låter bekvämligheten bjuda in naturen på ett behagligt vis. En Queen size säng och en bäddsoffa stor för två ger utrymme för upp till fyra personer. Utanför tältet finner ni en terrass med havs- eller naturutsikt, och i skyddat läge där ni kan avnjuta era måltider.

Glamping i Bohuslän

Av ovanstående campingar är det Hafsten Resort, Seläter Camping, Anfasteröd Gårdsvik, Lagunen Camping & Stugor, Surfvikens Camping, Daftö Resort, GrebbestadFjorden, Johannesvik Camping & Stugby och Unda Camping & Resort.

Glamping i Halland

Av campingarna i Camping Västkust som erbjuder glamping finns en av dem i Halland, Båstad Camping.