Getteröns Camping

Varberg

Några kilometer från Varbergs stadskärna, på den pittoreska halvön med havet på ena sidan och den stilla naturen på andra, ligger Getteröns camping. Här kan du bo med egen husvagn eller tält på campingtomt, med husbil på husbilstomt eller hyra en stuga.

Getteröns Camping ligger på Getterön, en halvö med ljuvliga vikar

Vägen hit slingrar sig förbi naturreservatet, småbåtshamnen och flygfältet för att sedan mynna ut i det lilla samhället. Med fem ljuvliga vikar belagda längs skäret är till och med resan hit vacker!

Väl framme finns aktivteter för hela familjen. Barnklubb, Yoga, minigolf, boulebana, bastu, gym, spelrum och hoppkudde. På campingen kan du hyra cykel om du bland annat vill uppleva Hallands natur längs Kattegattleden. För dig som hellre upplever naturen till fots kan vi rekommendera Hallandsleden eller vandra i Getteröns naturreservat. Halvön som campingen ligger på består av klippor, ständer och ängar. Det fem olika vikarna bjuder på fantastiska bad från klippa, brygga och sandstrand.

Båt eller cykel till Varbergs centrum och andra utflykter

Till Varbergs centrum är det ca 4 km. Från Getterön kan man ta Getteröbåtarna från hamnen in till Varbergs hamn, en tur på ca 10 minuter. Annars går det fint att cykla då det finns cykelväg hela vägen in till stan. Inne i Varberg finns bland annat stadsnära bad, den anrika fästningen, butiker och restauranger.

Naturum ligger i kanten av Getteröns naturreservat. Här finns information om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format det område kring Getterön. Bakom Naturum ligger Getteröns fågelreservat med tusentals olika fåglar. De erbjuder guidningar, föreläsningar, butik och ett kafé med en fantastisk utsikt över området. Detta ligger endast 2 km från Getteröns Camping.

Ett annat tips när du bor på campingen är att besöka Getteröns fisk & rökeri. Det är både en restaurang och butik som ligger mitt på halvön. Här röker de sin fisk själva och säljer dem i sin butik. De säljer även egengjorda röror, såser, skaldjur och hämtmat. De har även alkoholrättigheter och är ett mycket populärt lunchställe för campingens gäster.

Getteröns Camping 

Valvikavägen 3, 432 93 Varberg

Telefon: +46 340 168 85

E-post: info@getteronscamping.se

Område: Halland

Foto: Getteröns Camping