bastad-camping-vastkusten-hund
ramsvik-hunnebostrand-hund

Camping med hund på Västkusten

På Västkusten finns flera boendealternativ där ni välkomnas hela familjen, både tvåbenta och fyrbenta. På vackra platser intill hav eller sjö bor ni bekvämt på campingtomt, i stuga, campingstuga, vandrarhem eller hotell. 

Bekvämligheter för dig som campar med hund

Hyr en stuga, en campingtomt eller checka in i hotell eller vandrarhem vid havet. Här nedan ser du vilka campingar som gjort specifika anpassningar för dig som reser med hund. Bland annat hundtillåtna boenden, hunddusch, rastgårdar, fina promenadleder, hundbad och vart du får lov att ta med hunden till uteserveringar och restauranger.

Några av boendeanläggningarna har öppet året runt. Klicka på en av dem för att länkas vidare till deras egna webbsida där du kan läsa mer och komma vidare till bokning av din nästa övernattning på Västkusten.

Stränder med hundbad vid Västkustens campingar

För dig som reser med hund under sommaren kan det kännas viktigt att veta om det finns möjligheter till hundbad på campingen du planerat att bo på. Finns hundbad på campingen anges det i informationen om respektive campinganläggning här nedan.

Campingar för dig som vill campa med hund

Vallsnäs

Vallsnäs Camping

På Vallsnäs Camping finns fina promenadleder det finns en speciell plats där hundar kan bada.

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

Göteborg

First Camp Lilleby

Hundar är välkomna i så mycket som 90% av alla stugorna. Det finns hundbad och flera fina leder för hundpromenader.

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

Mellbystrand

Mellbystrands Camping

På Mellbystrands Camping finns hundbad 3 km bort och på campingen finns hunddusch samt fina promenadstigar runt omkring. 

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

Varberg

Läjet Camping & Resort

Här finns en stor inhägnad hundrastgård, tempererad handdusch och fina promenadvägar. Håll alltid hunden kopplad och rasta din hund men inte på campingområdet.

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

Grebbestad

GrebbestadFjorden

Här finns hunddusch och en inhägnad hundrastgård. Ett stenkast från campingen finns även flera promenadstråk som är som gjorda för härliga promenader med hunden. 

Hundtillåtna boendeformer: Camping, stugor och pensionat.

Halmstad

Gullbrannagården

Du som reser med hund välkomnas till Gullbrannagårdens camping och till flera stugor. Runt området finns många fina promenadstråk att välja mellan.

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

Halmstad

Vilshärads Camping

Här finns hunddusch och hundar får lov att bada i havet på avsedd plats för hundar. Ni erbjuds jättefina promenadleder i naturreservatet som ligger ca 100 meter från campingen.

Hundtillåtna boendeformer: Camping

Göteborg

Lisebergs camping Askim Strand

Här finns en mindre hundrastgård på området och bara ett par hundra meter bort ligger Marholmsbadet som är en badplats där hundar är tillåta. Fina promenadstråk längst vatten ner mot Hjuvik osv finns också.

Hundtillåtna boendeformer: Camping

Göteborg

Lisebergsbyn

Området kring Lisebergsbyn är väldigt härligt med många fina vandringsleder kring Delsjön. På campingen finns möjlighet att spola av hunden. 

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

Falkenberg

Olofsbo Camping

På campingområdet finns hunddusch och på strandens norra del finns hundbad. 

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

Varberg

Getteröns Camping

Här finns Varbergs enda sandstrand för hundar. På campingen finns hunddusch och hundarna är även välkomna till restaurangerna.

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

ramsvik-hunnebostrand-hund

Hunnebostrand

Ramsvik Stugby & Camping

Vandra i naturreservatet och njut av vyerna, både du och hunden. På Ramsvik finns en särskild badvik för hundar, hunddusch och ni alla välkomnas till uteserveringarna.

Hundtillåtna boendeformer: Camping, bokningsbara husvagnar och stugor.

Varberg

Destination Apelviken

Hit är hundar välkomna. Rastning får ej ske på området men det finns många fina promenadleder omkring. På anläggningen finns hunddusch. Utanför sommartid (1/5-31/8) få hundar vistas på de kommunala stränderna men inte under sommaren. 

Hundtillåtna boendeformer: Camping, självhushållslägenheter och stugor.

Åsa

Åsa Camping & Havsbad

Här finns tempererad hunddusch, hundbar och hundar är tillåtna att bada och vara på stranden. I Kungsbacka kommun kan hundar bada och vara med på alla badplatser bara de är kopplade. Massor av promenadstråk för hund och matte/husse finns att välja på. 

Hundtillåtna boendeformer: Camping.

Partille

Partille Vandrarhem & Ställplats

Hit är både tvåbenta och fyrbenta gäster välkomna. En djurvänlig miljö där hundar tillåts i alla rum på vandrarhemmet och i det egna boendet på ställplatserna.

Hundtillåtna boendeformer: Vandrarhem och ställplatser.

Kungshamn

Johannesvik Camping & Stugby

Här finns hundbad och hunddusch. Hundpark och restaurang med uteservering där hundarna får vara med. De fina vandringslederna bjuder in till sköna promenader året om.

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

Uddevalla

Hafsten Resort

Vill den fyrbenta familjemedlemmen bada finns en grässtrand för hundar. Dessutom finns en hunddusch i ett av servicehusen samt fina promenadstråk.

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

Strömstad

Daftö Resort

Både du och din hund är varmt välkomna till Daftö. De fina vandringslederna och naturnära läge passar perfekt för promenader med hunden. Här finns även hundduschar och ställendär du kan låta din fyrbent vän ta svakande dopp i havet.

Hundtillåtna boendeformer: Camping, stugor och gästhamn.

bastad-camping-vastkusten-hund

Båstad

Båstad Camping

Här finns hundrastgård med agilityhinder, promenadstigar, hunddusch och vattenskålar som finns utplacerade runt om på campingen. Två hundkurser planeras till sommaren som ska hållas av erfaren hundtränare. Ca 3 km från campingen finns ett hundbad. Gästerna får ha med sin hund i alla stugorna och i utvalda hyrvagnar och glampingtält.

Hundtillåtna boendeformer: Camping, stugor, hyrvagnar och glampingtält.

Sotenäs

Sotenäs Camping

Till Sotenäs Camping är alla välkomna, även de fyrbenta. Här kan ni välja mellan att bo på campintomt eller i någon av stugorna som är tillåtna för hund. Promenadvägar runt området finns det gott om.

Hundtillåtna boendeformer: Camping och stugor.

 

Ellös

Stocken Camping

På Stocken camping kan era hundar svalka av sig i havet och njuta av sommaren i en alldeles egen havsvik, med närhet till fina promenadstigar. Mot en mindre kostnad, finns möjlighet till dusch och pälstork inne på vårt proffsinredda hundspa på Servicestationen mitt på på campingen, självklart ingår schampo och balsam.

Hundtillåtna boendeformer: Camping och vissa stugor

bastad-camping-vastkusten-hund

Stråvalla

Stråvalla Camping

Till Stråvalla Camping är husdjur (både hund och katt) välkomna att njuta av semestern tillsammans med de andra familjemedlemmarna. Husse och matte ansvarar för att den fyrbenta familjemedlemmen är inhägnad eller kopplad och under uppsikt. 

Hundtillåtna boendeformer: Camping