Åsa Camping & Havsbad

Åsa

Mitt på Västkusten i idyllen Åsa hittar du Åsa Camping & Havsbad med campingtomter och vandrarhem. Här har man njutit av sandstränder och havsbad sedan 1920-talet. Du bor bokstavligen på stranden men ändå mitt i byn. Restauranger, livsmedelsbutik, hembageri, caféer och glassbutik hittar du inom kort gångavstånd. Tröttnar du på att hänga på stranden en dag kan du ta dig till Göteborg på 30 minuter, 20 minuter till Varberg och 15 minuter till Kungsbacka. 

Sommar aktiviteter för stora och små

För alla mellan 6 år och 12 år finns Hajklubben! Här pysslas det till Sommarlovsmorgon i Hajklubbsstugan, fiskar krabbor eller leker lekar tillsammans på stranden.

Vill du ut på havet kan du hyra en S.U.P eller kajak och vill du hålla dig på land och upptäcka närområdet kan du hyra en cykel. Cyklar du Kattegattleden är vi är ett naturligt stopp innan eller efter Göteborg. För de som tycker om att träna och bli rejält svettig på semestern finns möjligheten hos Marko och Daniel på Sommarträning i Åsa. De kör Crossfit och cirkelträning på stranden flera gånger i veckan.

Spännande utflykter med kultur och natur

Här har du inte bara nära till stranden utan också till en mängd härliga utflyktsmål, spännande för både de kultur- och naturintresserade. I Fjärås, ca 9 km från Åsa, hittar du kanske Sveriges märkligaste slott från 1904, Tjolöholm Slott. Här kan du gå på guidade visning och uppleva flera av den tidens moderniteter som tex en av Sveriges äldsta dammsugare med en vikt på ett ton!

Vill du se hur det var att bo och leva i en bondby på 1800-talet ska du bege dig till Äskhults by. Här får man gå in i husen och höra berättelserna om de människor som en gång levde här. I Naturum Fjärås Bräcka får du lära sig allt om Hallands djur och växt liv. Fjärås Bräcka ligger på en israndsbildning och har en storslagen utsikt över hav och skogar. Får man inte nog av Hallands natur så ska du besöka Näsbokrok naturreservat, här möter havet de karga halländska klipporna. På alla dessa fantastiska utflyktsmål finns det vandringsleder i olika längder för de som vill uppleva naturen nära.

Närheten till Göteborg, Varberg och Kungsbacka förenar småskaligheten med storstadens möjligheter. Allt på nära avstånd – detta gör Åsa Camping & Havsbad till en perfekt bas för en weekend eller för ett längre semesterbesök.

Åsa Camping & Havsbad

Stora Badviksvägen 10, 439 54 Åsa

Telefon: +46 340 21 95 90

E-Post: info@asacamping.se

Område: Halland

Foto: Åsa Camping & Havsbad