Destination Apelviken

Varberg

Alldeles vid havet och bara en kort promenad från Varbergs stadskärna är Destination Apelviken den perfekta campingplatsen för dig som både vill ha sandstrand, bad och nära aktiviteter och puls. Här kan du bo i stuga, hotell, lägenhet eller med egen husbil, husvagn eller tält på campingtomt året runt.

På Destination Apelviken finns mycket att göra – om du vill

Här behöver du inte ha fler lugna stunder än du själv vill; med två restauranger, välsorterad livsmedelsbutik och ett fullspäckat aktivitetsprogram finns det alltid något att göra. Dessutom en stor uppvärmd pool! Lägg till vattengympa, träning, innebandyrink, liveunderhållning, vindsurfingkurser och barnaktiviteter som Barnens After Beach och Poolparty för att nämna några.

Stanna i Varberg eller ta en dagsutflykt

För dig som söker en aktiv vistelse kan vi tipsa om att cykla etapper av Kattegattleden eller vandra Hallandsleden, i Åkulla Bokskogar eller i Bockstens mosse som även har fina skidspår under vintern. I Åkulla bokskogar finns även Öströö fårfarm med lammsafari om sommaren där barnen kan klappa lamm. Där finns även ett café och gårdsbutik med både egna varor och andra lokala producenter.

Ett annat tips på besöksmål är Johnsons Gård, en oas strax söder om Varberg med bland annat en restaurang, stenugnsbageri, lokalt mikrobryggeri och keramiker. Och Träslövs läge, ett genuint halländskt fiskeläge med fiskerökeri och restaurang på bryggan.

Gekås och Ullared är en halvtimme bort, Liseberg och allt annat Göteborg bjuder når du på en timme. Vill du äta räkor på Smögenbryggan eller se solen gå ned över Käringön hinner du det över dagen och ändå vara tillbaka till kvällen! Vill du uppleva mer kultur och historia rekommenderas ett besök i Varbergs fästning.

Destination Apelviken

Sanatorievägen 4, 432 53 Varberg

Telefon: +46 340 64 13 00

E-Post: info@apelviken.se

Område: Halland

Foto: Destination Apelviken