Stocken Camping

Ellös, Orust

Stocken Camping ligger längst ut på västra Orust, strax före charmiga Stockens fiskesamhälle. Det är en trivsam, naturskön familjecamping med en välsorterad Handlar’nbutik och restaurang inne på området. Här kan du bo med egen husbil, husvagn eller tält på campingtomt, alternativt hyra en stuga eller villavagn. Det finns fina bad- och utflyktsmöjligheter och i Info-pointstugan, hittar ni tips på mycket att göra och besöka.

Aktiviteter och skärgårdsupplevelser på och runt Orust

Vid badplatsen med barnvänligt långgrund sandstrand finns toalett och en bastu att hyra. Lite längre bort längs med klipporna ligger både soldäck och badbrygga.

Inne på campingområdet hittar du lekplatsen med hoppkudde, fotbollsplanen och under högsäsong anordnar vi både barnklubb och fotbollsskola.

När man inte spelar äventyrs-minigolf, så kan man utforska promenad- och motionsslingorna i våra fina omgivningar. Bohus Kayak hyr ut och säljer kajaker för dig som vill ta dig ut på havet – och för dig som vill öva på golfsvingen, ligger Orust Golfklubb bara 8 km bort.

Nere vid havskanten, mitt inne på campingen, ligger Stockens restaurang och rökeri, som erbjuder god mat och vacker utsikt över Stockens skärgård.

Efter en bil- eller cykeltur till färjeläget i Tuvesvik, ca 5 kilometer bort, tar man sig enkelt över till Käringön och Gullholmen, fantastiskt fina öar som är väl värda att besöka! Cykel går att hyra i glass- och golfkiosken på campingen. Eller varför inte ta en tur över till Malö – Flatön – Ängön, besöka Handelsman Flink’s handelsbod, fika och titta på Evert Taube-stenen?

Orust är större än man tror och det finns mycket att utforska på ön. Men, vill man ta sig lite längre så är Havets hus i Lysekil, Nordens ark i Hunnebostrand, Pilane skulpturpark och Akvarellmuseet på Tjörn andra populära utflyktsmål.

Stocken Camping

Stockens Camping 101, 474 92 ELLÖS

Telefon: +46 304 511 00

E-post: info@stockencamping.se

Område: Bohuslän

Foto: Stocken Camping, Stockenträffen (Orust kajak)