Sotenäs Camping

Kungshamn / Smögen

På Sotenäs Camping bor du med eget klippbad och nära in till vimlet och kommersen i Kungshamn och Smögen. Oavsett om du väljer att bo i tält eller husvagn på campingtomt, i husbil på husbilstomt eller i någon av stugorna märker du att det är en lugn camping, där du kan njuta till fullo av din semester.

Eget klippbad och nära in till vimlet i Kungshamn

På campingen har du salta bad endast några steg bort. Hoppa från klipporna eller åk ut på havet med kanot, roddbåt eller segelbåt. Fiska både fisk och krabbor eller ta en 5 minuters promenad bort till ett inomhusbad.

I campingens reception finns en mini-livs-butik och vill du ta dig in till Kungshamn eller Smögen finns både cykelvägar, gångvägar och bussar. Bussen stannar utanför receptionen. Vill du uppleva mer av Bohuslän till fots kan du vandra etapper av Kuststigen.

Utflyktsmål nära Sotenäs Camping

I Kungshamn finns shopping, restauranger, fina parker och badplatser. Dessutom avgår båtturer till bl.a Smögen och Hållö från hamnen. Smögen är ett välkänt utflyktsmål med Sveriges mest berömda bryggpromenad. Här finns massor av små mysiga butiker, serveringar och kiosker. Ett myller av båtar kantar hela bryggan och gör promenaden till en intressant studie i fickparkering med båt. Att se en fiskebåt landa med sin fångst och sedan gå till någon av fisk och skaldjursaffärerna och köpa färska räkor är en upplevelse.

Hållö är en stor ö utanför Smögen som bara kan nås via båt, som avgår från Kungshamn. Klippbaden och den fantastiska marmorbassängen måste upplevas och fyren med sina kringliggande hus är givna fotoobjekt.

Ett besök på Nordens Ark, en anläggning för utrotningshotade djur från hela världen är en upplevelse. Här finns allt från snöleopard till svensk gul anka. Nordens Ark ligger c:a 15 km söder om Kungshamn.

Kanske fachineras du av den bohuslänska graniten när du besöker oss? I så fall kan vi rekommendera ett besök till Stenhuggerimuseet – en port till granitens rike. Stenhuggerimuseet ligger i ett gammalt stenbrott i Hunnebostrand där brytninge startade på 1930-talet och lades ner på 1950-talet.

Sotenäs Camping

Långevik Väjern, 456 00 Kungshamn

Telefon: +46 523 376 01

E-post: info@sotenascamping.se

Område: Mitt i Bohuslän

Foto: Sotenäs Camping